er i Amerika i 4 måneder!!

Going to….

Jeg begynner reisen min den 10. februar 2011. Da drar jeg til Buenos Aires, Argentina. Men flyruten er litt av en melkerute, for jeg flyr først innom Oslo, Paris og Madrid. Blir sikkert ikke så kult, men pyttsann, det var det billigste jeg fant.

I Buenos Aires skal jeg bare være fire dager, men Kristina og Oda bor der for en periode, i tillegg til at mormor sin fetter har ast boplass der, så jeg får nok å gjøre:)

Videre går turen med en gruppe fra Kilroy (perioden jeg er i Buenos Aires er egentlig en del av Kilroy opplegget, så da blir det jo enda mer travelt…) med buss/bil/annet kjøretøy mot Rio de Janeiro. Som dere sikkert vet er avstanden fra BA til Rio ganske ekstrem, men vi reiser i overkant av 20 dager, så vi skal nok få til til å stoppe opp på de severdighetene som er verdt å få med seg likevel.

Jeg ankommer Rio samme dag som karnevalet begynner, og blir der hele uken, også dette med en gruppe fra Kilroy. Rio har jo litt av hvert å by på, så en tur på Sukkertoppen, en liten visitt til den store Jesusstatuen, dophandel i favelaen og ikke minst casual henging med gangsterne skal jeg nok få presset inn ;).

Når karnevalet er ferdig sette ejg turen litt vestover, til Sao Paolo og Campinas (hvor jeg var i 2008). Her skal jeg besøke en del bekjente fra tidligere besøk. Har allerede fått tilbudt boplass hos leirlederen fra leiren i Campinas :D. Veldig kult, og ikke minst…. gratis. Høres kanskje litt teit ut at det skal bety så mye, men drar man på tur i 4 måneder, må man faktisk tenke økonomi every step of the way… Med mindre man er millionær, men det er uheldigvis ikke jeg.

Den 24. mars drar jeg fra Sao Paolo til Lima, Peru. Her skal jeg gå Inka Trail med nok en Kilroy gruppe! Jeg har alltid trodd at man gikk OPP til Machu Pichu. Der tok jeg visst skammelig feil, man går faktisk nedover! Men kult blir det uansett! Er i Peru bare 8 dager, skulle gjerne hatt mer, for har fått en del gode reisetips om saker og ting jeg absoolut burde få med meg…

Jeg flyr fra Cuzco, via Lima, via Bogota, Colombia, til San Jose, Costa Rica, den 2. April. I Costa Rica har jeg så langt INGEN planer…. Er det noen som har vært der før, feel free to give me some tips 🙂 Jeg har hørt at Costa Rica vistnok skal være et surferparadis, så jeg tenker jeg burde prøve ut det. Costa Rica er jo mer eller mindre en eneste lang kyst, litt som Norge, bare at her er det strender overalt, også er det kyst på begge sider av landet!

Oppholdet i Costa Rica blir ikke særlig langvarig det heller, for 14 april (tror det var 14…), må jeg være i Guatemala for da skal jeg på dykkeferie med Majo (som jeg traff i Italia sommeren 2009) og familien hennes. Vi skal kjøre til Playa del Carmen, like sør for Cancun i Mexico. Har sjekket ut litt bilder, og det ser helt sinnsykt bra ut!

Jeg henger sikkert litt i Mexico etter dykkeferien, tar en tur til Mexico city bare for å sjekke ut hvordan 24 millioner mennesker kommer overens i en og samme by….. Etter det går turen videre til LA og Hollywood, og planen er oppriunnelig å få kjørt bil rundt omkring på USA’s vestkyst! Veldig mange fabelaktige severdigheter som ligger bare et par dagers kjøring fra hverandre (Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco, naturparker i Utah.. i det hele tatt :)). Meeeen så er jeg bare 20 når jeg er der. Det er desverre ikke så lett å leie bil når man bare ikke er 21, pga forsikringstrøbbel fra utleieselskapets side. Menmen, skal nok finne en løsning, vi har noen familievenner på den kanten av USA, så om jeg er sykt heldig får jeg kanskje låne deres bil 😀

Jeg er rundt omkring på vestkysten til slutten av mai, så setter jeg nesen mot New York. Håper å få med meg en Broadwaymusikal eller to, før jeg til slutt, 10. juni, drar hjem til Norge (overnatter på Island). Ankommer Oslo 11. juni klokken 12:20, full av minner og med ingen andre ønsker enn å reise tilbake!

Så, det er altså planen, men det er jo som dere sikkert forstår veeeldig mye tid inni her hvor jeg ikke har den fjerneste peiling på akkurat hva jeg skal gjøre, og det føler jeg er helt greit 😀 Under kan dere se den fantastiske illustrasjonen min av reiseruten. Paint ❤

Advertisements

3 responses

 1. Ingeborg

  Om du skal på Broadway, MÅ du få med deg “Wicked”!!

  Ha en super tur, supergutt!

  January 9, 2011 at 05:00

 2. Ingeborg

  Om du skal på Broadway, MÅ du få med deg “Wicked”!!

  Ha en super tur, supergutt!!

  January 9, 2011 at 05:00

 3. Marie Blystad Houge

  Billy Elliot var MYE bedre i London enn i NY. I NY ville jeg fått med meg Lord of the Rings the MUSICAL. Jeg har ikke sett den, men kan vedde tommelen på at den er spektakulær.

  Gandaaaalf is baaaack
  no longer in his grey saaaack
  he now wears a long white cloooak
  having crushed the Balrog like a tooaaaaast

  January 11, 2011 at 18:13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s